• Proffs på lastbil
  • 60 dagars öppet köp
  • Personlig support
ShapeCreated using Figma

Visa varukorg

Produkter 0
Totalsumma
0 kr
Till kassan

Arbetsbelysning

Vi på Lastbilsprylar har ett brett utbud av backljus och arbetsljus eller så kallad arbetsbelysning. Alla lampor är av energisnål LED typ för att inte belasta lastbilens batteri vid användning. Vårt sortiment består av LED arbetsbelysning från utvalda tillverkare för att kunna garantera funktionalitet och kvalitet. Vi har LED arbetsbelysningar i olika utföranden när det gäller fästen, lumen (ljusstyrka), effekt, IP-klass (vattentålighet) och spänning. Allt för att du ska kunna hitta en lampa som passar just din lastbil.

Vad ska man tänka på vid val av arbetsbelysning?

Det finns ett antal egenskaper man bör fundera kring när man väljer arbetsbelysning. Ett exempel är hur starkt ljus du vill att lamporna skall avge. När det gäller LED arbetsljus anges ljusstyrkan i lumen istället för watt. Ju högre lumen-tal en lampa har, desto starkare lyser den. En LED arbetslampa som avger 1000lm motsvarar ungefär en vanlig glödlampa på 75 W. På LED-lampor anges även Watt, men då avser talet bara hur mycket effekt lampan använder. Två olika LED-lampor kan således förbruka samma Watt men avge olika ljusstyrkor i lumen.

Arbetsbelysning sälj även med olika typer av optik för att passa olika applikationer. De vanligaste ljusbilderna är 40°, 60° och 90°. Desto bredare en ljusbild är desto bättre funkar den som närfältsbelysning, dock får den en sämre räckvidd. Behöver du en längre räckvidd ska du kolla på lamporna med smalare ljusbild ex. 40°.

Många arbetsljus har även andra egenskaper som gör att de passar bättre i vissa applikationer än andra. Ska lampan användas utanför Sveriges gränser behöver lampan vara E-Godkänd. Kommer lampan sitta på en utsatt position behöver lampan vada slittålig och gärna IP-klassad för att hålla. Om du önskar kunna förflytta lampan kan en portabel arbetslampa vara att föredra. Ska du transportera farligt gods måste lampan vara ADR-godkänd.

Läs merVectorCreated using Figma
Sida 1 av 2

Kontakta oss

Kundtjänst

Följ oss

Kundtjänst & butik

Mån-fre, 09-16

Lunchstängt: 12-13

Hitta oss

Ullsättersvägen 2B

82434, Hudiksvall

© Lastbilsprylar.se