Hoppa över
🔥 Just nu! 15% rabatt på kamera & backvideosystem 🔥

Dimljus / Daytime Running Lights

Dimljus eller DRL (daytime running lights) som de idag kallas är väldigt viktiga vid körning i sämre väder. Dimljuset förbättrar din sikt samtidigt som du själv syns bättre för dina medtrafikanter. Vi har både ersättnings dimljus som kan monteras direkt i ordinarie dimljushus, likväl som fristående varianter.

Vill du ha hjälp att hitta rätt ljus eller har frågor om kompatibilitet och montering? Tveka in att höra av dig till oss!

Vad är dimljus/drl?

Dimljus eller så kallade daytime running lights används vid tillfällen där det är sämre sikt än normal. De främre dimljusen används som ersättning för halvljuset om det exempelvis är dimmigt eller kraftigt nederbörd, då halvljusen i vissa situationer kan bli för starka och ”blända” föraren. Dimbakljusen lyser rött och används för att uppmärksamma bakomvarande fordon om din position.

De dimljus vi har i vårt sortiment är anpassade för 12V, 24V eller ett spann på 9-36V. Om du skall köra utanför Sverige kan lampan behöva vara E-märkt.

Våra dimljus säljs dels i varianter som passar i ordinarie dimljushus, Dessa daytime running lights passar Scania R Streamline och Nextgen. Vi har även dimljus som kan monteras på lastbilar utan dimljushus eller genom påbyggnad.

21 produkter

Pos.lykta vit TALMU

Pos.lykta vit TALMU