Hoppa över
🔥 Just nu! 15% rabatt på kamera & backvideosystem 🔥

Glöd & Diodlampor

Lastbilsprylar har ett brett sortiment av glöd och diodlampor. Lamporna finns i olika prisklasser, ljusstyrkor och volt, allt för att kunna möta just dina behov. LED diodlamporna är av högsta kvalitet och erbjuder låg strömförbrukning utan att påverka ljusstyrkan. Dessa diodlampor har även en betydligt längre livslängd än vanliga glödlampor. Lamporna hittar du med olika socklar och många passar det nyare ljusövervakningssystemet Canbus.

Vad är det för skillnad på en diodlampa och en glödlampa?

Diodlampor består av en eller flera lysdioder monterade i en standardssockel. Diodlampor förbrukar vanligtvis betydligt mycket mindre ström än exempelvis en glödtrådslampa. LED-diodlampor producerar även ett vitare ljus men kan även framställa andra färger såsom gult och rött (för bak och bromsljus). I och med att diodlampor körs med lägre effekt än en vanlig glödlampa kan du i vissa fall behöva en Canbus kompatibel lampa. Glödlampor är vanligtvis billigare och i funkar i de flesta lastbilarna, oavsett ålder.

Vad ska du tänka på vid val av diodlampa?

Det första du ska tänka på när du väljer diodlampa är vilken sockel du ska montera lampan i. Har dina dimljus exempelvis ett H1 uttag är den en LED Dimlampa med H1 uttag du ska ha. Har din lastbil CanBus ljusövervakningssystem krävs det att diodlampan har ett inbyggt motstånd (är CanBus kompatibel).

47 produkter

Orange glödlampa Ba9s

Orange glödlampa Ba9s

TRUCKSTAR PRO R10W - 24V

Visar 24 av 47 produkter