Hoppa över
🔥 Ögon i nacken: kamera & backvideosystem 🔥

Extraljus

Lastbilsprylar har extraljus i både runt och kvadratiskt utförande. Du hittar extraljus med tekniker från LED och Xenon till vanliga halogenlampor. Oavsett om du ska köra på snöiga vintervägar eller behöver lite extrastarkt ljus vid mörkerkörning så har vi något för dig. I sortimentet hittar du både extraljus med värmelins och högkvalitativa E-godkända lampor.

Vill du ha hjälp att hitta rätt extraljus för just din körning och lastbil, tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig!

Ska man ha LED, Xenon eller Halogen som extraljus?

Det finns olika för och nackdelar med vardera strålkastartyp, vad som passar bäst för dig beror dels på i vilka miljöer extraljusen ska användas, din budget och i vissa fall vilka ytterligare funktioner du önskar att strålkastarna har. LED lampor är exempelvis den mest energisnåla strålkastartypen med en 25-30% lägre strömförbrukning än halogenlampor. LED lampor avger inte lika mycket värme som exempelvis Xenon varför man på vissa lampor kan behöva en värmelins.

Olika ljusbilder på ett extraljus

Den vanligaste spridningen på ett extraljus ligger på mellan 5 och 40°. Desto större spridning en lampa har desto bredare ljus men kortare räckvidd, ju mindre spridning en lampa har desto längre räckvidd får ljuset. Beroende på hur lampan ska användas och om den kombineras med andra lampor kan olika ljusbilder vara att föredra. Behöver du hjälp att hitta en lampa med rätt ljusbild för din användning, hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Vad ska man tänka på vid val av extraljus?

När du väljer extraljus finns det ett antal saker att tänka på. Dels, vad klarar ditt batteri att driva? Exempelvis LED-lampor är lättare att driva än xenon eller halogenlampor. Om du ska använda lamporna på vintern, kommer du behöva en lampa med värmelins för att hålla lampan ren från snö? Vad saknar du i din nuvarande ljusbild? Behöver du en bredare ljusbild eller behöver den nå en längre distans? Baserat på svaren av dessa frågor kan vi hjälpa dig hitta de bästa extraljusen för ditt behov!

Extraljus

61 produkter

Extraljus LED 7´ - Swedstuff

Extraljus LED 7´ - Swedstuff
Robust modell med långt ljus - 5010 lumen

Alaska Ploglampa LED
  • Nyhet
LED-Extraljus Yukon 2.0 9"
  • 1%
3-Pack Extraljus LED 9´ - Swedstuff

Visar 24 av 61 produkter